Ga naar hoofdinhoud

Torrell droomt van sportieve revanche met opvolger Upido

Anky van Grunsven met Upido Foto: Lonneke Ruesink
Zes jaar geleden vertrok Upido (v. Ferro) naar de stallen van Anky van Grunsven. Voor zijn vorige ruiter, de Spanjaard Carlos Torrell die de hengst opleidde naar de Grand Prix, betekende het vertrek van de Ferro-zoon, dat hij sportief gezien in een zwart gat viel. Sindsdien is de ruiter steevast op zoek geweest naar een opvolger. Die lijkt hij nu gevonden te hebben in Joseph Guy (v. De Niro), een driejarige hengst uit de volle zus van 'zijn' Upido. 

De ruiter is razend enthousiast over zijn nieuwe talent op stal. “Joseph Guy heeft een stap en draf die nog veel beter is dan dat van Upido en heeft een echte Ferro galoppade”, laat de ruiter aan Topiberian weten.

Grand Prix-ambities

“Ik kreeg een telefoontje dat er een goed paard uit dezelfde lijn als Upido te koop stond en ben toen direct naar Nederland gevlogen. Ik was direct onder de indruk van zijn kwaliteit en besloot hem te kopen. Hij is nog jong dus we nemen de tijd met hem, maar wie weet brengt hij mij ooit weer eens naar de Grand Prix, net als Upido destijds”, zegt Torrell stralend.

Het avontuur van Upido bij Anky van Grunsven kende een minder succesvol verloop. De nu zestienjarige hengst kampte met blessures waardoor de hooggespannen verwachtingen nooit zijn waargemaakt.

Bron: Topiberian 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.