Carrera VDL ondergaat operatie

Jur Vrieling en Carrera VDL

Afgelopen zaterdag is de bij het KWPN goedgekeurde hengst Carrera VDL (v. Cardento) tijdens een training gewond geraakt. De hengst liep een scheur in het kootbeen op waarna een operatie volgde. 

Hoewel de operatie goed is verlopen staat de hengst de komende weken langs de zijlijn. Met Jur Vrieling in het zadel was de Cardento-nakomeling bezig aan een sterk indoorseizoen. Zo won de combinatie vorige maand nog de Grote Prijs van Vestfold. Wanneer de bruine goed herstelt kan hij over een maand weer rustig in training worden genomen.

Dekdienst

Door het oplopen van de blessure kan de hengst de komende vier weken ook de fokkerij niet bedienen. VDL Stud meldt echter nog voldoende diepvriessperma op voorraad te hebben.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/VDL Stud

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.