Carvalho ontkent betrokkenheid mishandeling Godinho

Vasco Mira Godinho met Bariloche. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De paardenwereld was geschokt toen vorig weekend Grand Prix-ruiter Vasco Mira Godinho op een concours in het Portugese Estoril werd aangevallen en mishandeld. Familieleden van de olympische ruiter Gonçalo Carvalho zouden de belagers van Godinho zijn geweest. Op equisport.pt ontkent Carvalho zijn betrokkenheid. Ook komt de Portugese Federatie met een verklaring.

Bij de aanval werd Godinho geslagen met een staaf. Dat veroorzaakte ernstige kneuzingen en daarnaast liep hij verschillende verwondingen op aan zijn gezicht, waaronder een snee in zijn wenkbrauw. De ruiter moest in een ziekenhuis worden behandeld.

‘Ernstig en volstrekt onaanvaardbaar’

Marc en Christine Kleyr-Jacoberger, eigenaren van Godinho’s EK-paard Bariloche (v. Rouxinol), zochten direct de publiciteit en brachten een verklaring naar buiten. “Dit is heel ernstig en volstrekt onaanvaardbaar in de sport. We hopen dat deze laakbare handelingen worden vervolgd en bestraft door de rechtbank en ook door de Portugese hippische federatie aangezien het gebeurde op een officiële wedstrijd.”

Federatie ondersteunt Godinho

Op Eurodressage is de verklaring te lezen van de Portugese federatie. De federatie zal Godinho alle noodzakelijke ondersteuning verlenen in de gerechtelijke stappen tegen zijn agressors.

Carvalho ontkent alle betrokkenheid

Gonçalo Carvalho kwam dinsdag met een verklaring waarin hij met elf punten zijn betrokkenheid met incident weerlegt. Deze zijn ook te lezen op Eurodressage. De ruiter ontkent onder meer zijn betrokkenheid omdat hij tijdens het incident een leerling aan het trainen was en pas veel later van het voorval hoorde. Carvalho: “Ik wil duidelijk maken dat ik nooit, op geen enkel moment me heb ingelaten met welke vorm gebrek aan respect en van agressie dan ook.”

Carvalho wenste tot slot Godinho een voorspoedig herstel toe en ondertekende met ‘Ambassador of Ethics in Sport’, een titel die hij kreeg in Portugal na zijn deelname aan de Olympische Spelen in Londen.

Lees hier alle verklaringen op Eurodressage.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.