Cassio Rivetti veruit de snelste bij zevenjarigen

Cassio Rivetti, hier met Fine Fleur du Marais op de Olympische Spelen in Rio. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Als laatste starter reed Cassio Rivetti de SBS-hengst Dayton Sitte (v. Ogano Sitte) naar de zege in de rubriek voor zevenjarige hengsten. Met een rit in 33,64 seconden wist hij de tijd van zijn concurrenten met bijna een seconde te verbeteren. Na jarenlang voor het Oekraïnse team van Alexander Onyschenko te hebben gereden, komt de ruiter nu weer voor zijn geboorteland Brazilië aan de start.

Cassio Rivetti liep begin september in Brussel na een ongelukkige val een beenbreuk op. In de Mechelse Nekkerhal liet hij zien dat hij weer helemaal terug in vorm is.

Opnieuw Bluman

Mark Bluman reed zich, na zijn vierde plaats plek eerder vandaag bij de vijfjarigen, opnieuw in de prijzen. De Colombiaan klokte met de bij Zangersheide gekeurde SBS-hengst Diesel GP Du Bois Madame (v. Cassius) 34,53. Daarmee eindigde het duo als tweede.

Thuisrijders volgen

De voor eigen publiek rijdende Nick Vrins bezette de derde podiumplek. Hij reed de SF-gefokte Vannan (v. Diamant de Semilly) in 34,64 seconden over de eindstreep van het barrageparcours. Landgenoot Niels Bruynseels volgde met Jenson van ‘t Meulenhof (v. Vagabond de la Pomme) als vierde. Bart Anthonissen maakte met Jupiter VG (v. Pommeau du Heup) de top vijf compleet.


Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de livestream van ClipMyHorse.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.