Cathrine Dufour: ‘Ik hing mijn TV in zijn stal’

Cathrine Dufour hier met Atterupgaards Cassidy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Cathrine Dufour heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke opmars gemaakt met haar Caprimond-zoon Atterupgaards Cassidy. Afgelopen weekend was de combinatie nog onverslaanbaar op de internationale wedstrijd in Compiègne. Toch ging de opleiding van de harmonieus ogende Cassidy niet altijd zonder slag of stoot: “Hij leerde maar niet piafferen.”

De Deense amazone reed de ruin eerder al op verschillende kampioenschappen bij de junioren en young riders, maar moest altijd zorgvuldig plannen waar ze haar wedstrijden reed. “Cassidy kan er niet tegen om zichzelf of een ander paard op een groot scherm te zien. We eindigden daardoor één na laatste op ons internationale debuut bij de Senioren en daarna heb ik maar besloten bij TV in zijn stal te hangen. Hij was doodsbenauwd, maar inmiddels gaat het beter. Daarom heb ik het Wereldbeker-circuit ook eigenlijk niet meegereden. Ik vraag organisaties ook regelmatig of er een groot live-scherm in de baan hangt.”

Geen piaffe

In de training besloot Dufour op een gegeven moment bijna om het op te geven. “Hij leerde maar niet piafferen, het was een grote puinhoop. Het duurde bijna een jaar voor hij leerde op om de plaats te draven, hij snapte er gewoon niks van. Op een gegeven moment volgde in een training met Kyra Kyrklund het keerpunt.”

Bron: Horse & Hound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.