Chardon beste Nederlandse in CICO3* Strzegom

Voor het Nederlandse eventingteam onder leiding van bondscoach Martin Lips verliep de Nations Cup i Strzegom teleurstellend. Alleen teamlid Tim Lips haalde de finish in de CICO3* met Brent. Beste Nederlandse prestatie kwam op naam van de individueel startende Jeanette Chardon die met haar Vienna knap negende werd.

In de Nations Cup begon het voor Oranje al slecht toen Renske Kroeze als eerste Nederlandse starter te maken kreeg met materiaal pech. In de technisch lastige hindernis vijf brak haar beugelriem af en kon Kroeze een weigering van Jane Z niet voorkomen. Met één beugel doorrijden was vervolgens ook geen optie in deze wedstrijd en Kroeze verliet daarom vrijwillig de cross. Tweede Nederlander, Rabo Talententeamlid Jordy Wilken, kwam met Chapeau Spirit al aan het begin van de cross ten val en daarmee was het team al weg. Eef Hamers kreeg met haar Capri van ‘t Gestelhof ook het goede ritme niet te pakken en staakte de strijd. Laatste Nederlander Tim Lips had zijn handen vol aan de sterke Brent (v. Phin Phin) maar reed mooi foutloos met iets tijdoverschrijding door de cross. Na twee balken in het springen kwamen zij uiteindelijk op een zeventiende plaats.

De zege in de Nations Cup van Strzegom ging naar Groot Brittannië voor de verrassende Italianen. Individueel won de Zweed Ludwig Svennerstal op King Bob de wedstrijd net voor Duitse topper Michael Jung met fischerTakinou (v. Jaguar Mail).
Jeanette Chardon, die als enige individuele Nederlandse ruiter aan de start verscheen, begon de wedstrijd met een nette dressuurproef. Met haar trouwe Vienna (v. Romeo B) reed ze vervolgens een sterke cross met slechts 6.40 strafpunt voor tijdsoverschrijding en een mooi foutloos springparcours. Daarmee was een knappe negende plaats haar deel in een sterk deelnemersveld.

In de lange 3* had Jordy Wilken meer succes, op de 10-jarige Casco-zoon Burry Spirit werd hij knap zevende. De winst ging hier naar de Italiaan Stefano Brecciaroli met Roulette B (v. Rubin Royal).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.