Charlotte Dujardin: ‘Nog nooit zulke fantastische paarden gehad’

Charlotte Dujardin met Florentina (v. Vivaldi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Charlotte Dujardin is goed begonnen aan CDI Bolesworth. In de eerste rubriek, de Prix St. Georges, stuurde ze de KWPN-merrie Florentina (v. Vivaldi) naar 75,235%. Daarnaast maakte Dujardin een succesvol internationaal debuut met de merrie River Rise Escarla (v. Lord Leatherdale), goed voor 72,647% en de tweede plaats.

Na het het internationale debuut met drie winnende proeven op CDI Nieuw- en Sint Joosland betekende Bolesworth het tweede internationale optreden voor Florentina. De scores liepen uiteen van 71,765% van het Italiaanse jurylid Vincenzo Truppa tot 77,941% van het Britse jurylid Jo Graham.

Met de negenjarige merrie River Rise Escarla, gefokt uit de KWPN-merrie Retoriska (v. Ferro) liep Dujardin een grote storing op in de overgang van stap naar galop. Dat zorgde voor een dikke onvoldoende.

Fantastische collectie

Dujardin is met zes paarden afgereisd naar Bolesworth, variërend van jonge paarden tot en met haar Grand Prix-paard Mount St John Freestyle (v. Fidermark). “Ik heb nog nooit zo’n fantastische collectie paarden gehad”, aldus de amazone. “Ik kijk enorm uit naar de toekomst.”


Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.