Charlotte Fry stuurt KWPN-hengst Inclusive naar topscore op WK-selectie

Charlotte Fry met Inclusive. Foto: Melanie Brevink- van Dijk

Op CDI Bolesworth was Charlotte Fry vanmorgen goed op dreef met twee Everdale-zonen. De stalamazone van Van Olst stuurde de KWPN-hengst Inclusive (mv. Uptown) met 85,50 punten met overmacht naar de overwinning in de rubriek voor vijfjarigen. Iondale (mv. Donnerhall) volgde met 80,40 punten op de tweede plaats.

Inclusive scoorde zowel voor zijn draf als galop een 8,9. Verder een 7,8 voor de stap, 8,5 voor de submission en een 8,8 voor de aanleg. De cijferlijst van Iondale bestond uit een 8,5 voor de draf, 7,2 voor de stap, 8,3 voor de galop, 8 voor de submission en een 8,2 voor de aanleg.

Dujardin wint zesjarigen

Bij de zesjarigen noteerde Charlotte Dujardin de hoogste score. Ze reed de merrie Hawtins San Floriana (v. San Amour) naar 86,20 met als hoogste cijfer een 9 voor de galop. In deze leeftijdscategorie bracht Charlotte Fry de bij het NRPS gekeurde hengst Don Joe (v. Diego) aan de start en eindigde met 74,20 punten als vierde. De combinatie nam vorig jaar deel aan het WK in Ermelo en behaalde toen 80,20 (18e) in het eerste onderdeel en 80,80 (10e) in de kleine finale.

Dujardin ook bij zevenjarigen aan kop

Charlotte Dujardin stond ook bij de zevenjarigen bovenaan. Met de Negro-dochter River Rise Nisa kwam de score uit op 79,70%. Fiona Bigwood en de Oldenburger Daytona Platinum (v. Dante Weltino) noteerden met 76,915% de tweede score, gevolgd door opnieuw Dujardin. Ze reed de Mount St John VIP (v. Vivaldi) naar 74,115%. De Oldenburger staatspremiemerrie kreeg hoge punten voor de draf, galop en aanleg maar de 6,5 voor de stap drukte de score.

WK-selectie

Deze wedstrijd geldt als selectie voor de Britse afvaardiging naar het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo.

Klik hier voor de uitslagen van de vijfjarigen.

Klik hier voor de uitslagen van de zesjarigen.

Klik hier voor de uitslagen van de zevenjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.