Charmeur nu helemaal van Witte

Madeleine Witte-Vrees met Charmeur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De populaire KWPN-hengst Charmeur (Florencio x Jazz) is nu helemaal van Nico Witte. De door Huub en Tiny van Helvoirt gefokte elfjarige voshengst maakte vandaag winnend zijn debuut in de Grand Prix met Madeleine Witte-Vrees (72,39%). Aan KWPN.nl laat Nico Witte weten dat hij blij is dat hij nu volledig eigenaar is van de hengst en hem kan behouden voor de sportieve carriere van zijn vrouw. 

De hengst was tot voor kort in gedeeld eigendom van Barend Tamerus uit Schijf. “Barend was bereid om zijn deel aan ons over te doen. We hebben alle vertrouwen in Charmeur en verwachten dat deze hengst in de toekomst serieus mee kan doen. We zijn blij dat we Charmeur op deze manier kunnen behouden voor de Nederlandse sport. Voorlopig blijft hij in ieder geval onder het zadel van Madeleine”, aldus Nico Witte.

Meer dan 1.200 nakomelingen

Charmeur heeft bij het KWPN meer dan 1.200 nakomelingen, waarvan vier goedgekeurde hengsten (één Gelderse en één inmiddels geruinde). Hij werd in 2010 met 86,5 punten ingeschreven in het stamboek. Vervolgens won hij zowel als vier- als vijfjarige de Pavo Cup en ook nog de Hengstencompetitie in de klasse M.

Bron: KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.