Ga naar hoofdinhoud

Christine Stückelberger breekt elf ribben

Foto: Lonneke Ruesink
Grote pech voor de 67-jarige voormalig olympisch kampioene Christine Stückelberger. Ze is opgenomen in het ziekenhuis met maar liefst elf gebroken ribben. Ze raakte geblesseerd doordat ze omver werd gelopen door de negenjarige merrie Noblesse (v. Normative). "Ik was aan het werk in de rijbaan toen ik ineens hoefgetrappel achter me hoorde en daarna vloog ik door de lucht", vertelt Stückelberger in een interview met Eurodressage.com.

Anderhalf jaar geleden belandde Stückelberger ook al in het ziekenhuis met gebroken ribben. Eind 2012 kreeg ze een ongeluk op de boerderij van haar buren. Ze viel vanaf een hooiberg op een betonnen vloer. Aan dat ongeval hield ze een hersenschudding, enkele gebroken ribben en een gebroken enkel over. Een operatie was nodig om haar enkel recht te zetten.

De Zwitserse dressuuramazone heeft een bijzonder succesvolle dressuurcarrière achter de rug. Ze won in 1976 in Montreal individueel Olympisch goud. In 1988 volgde nog een bronzen individuele medaille in Seoul. Van 1976 tot 1988 won zij onder meer driemaal de zilveren teammedaille op de Olympisch Spelen. Ze werd altijd getraind door haar partner en trainer Georg Wahl, die op 4 november vorig jaar overleed.

Bron: Horses / Eurodressage.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.