Cian O’Connor is ‘Ierse ruiter van het Jaar’

Cian O'Connor

Cian O’Connor is afgelopen zaterdag in het Ierse Kildare uitgeroepen tot Ierse internationale ruiter van het jaar 2016. De Ierse ruiter won dit jaar twee keer een Nations Cup-wedstrijd, in Wellington en St. Gallen en werd tweede in de Nations Cup in Dublin.

Naast de topklasseringen in de Nations Cup-wedstrijden behaalde O’Connor overwinningen in Aken, Dublin, Spruce Meadows, Birmingham en Doha sprong de Ier meer dan 500.000 euro aan prijzengeld bij elkaar en staat hij 38-ste op de FEI-rankings.

Paard van het jaar

De titel ‘Paard van het jaar’ ging naar Greg Brodericks Olympiadepaard MHS Going Global. De tienjarige ruin, waarmee Broderick in het winnende Ierse team zat op de Nations Cup-wedstrijd in St. Gallen, werd vorige maand voor een bedrag van 10 tot 12 miljoen euro verkocht aan de Griekse miljardaire Athina Onassis. Naast de zege in St. Gallen reden Broderick en de O Quidam Junior-zoon zich vorig jaar in de kijker op de Longines Global Champions Tour in Estoril. Sindsdien namen zij deel aan diverse Nations Cup-wedstrijden en de Europese kampioenschappen in 2015.

Bron: FB Showjumping Ireland/Worldofshowjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.