CIC2*-zege Varsseveld voor Lips en Bayro

Tim Lips met Bayro - Foto: Jacquelien van Tartwijk

Tim Lips heeft met Bayro de CIC2*-eventingwedstrijd in Varsseveld gewonnen. Het duo ging na de dressuur en het springen al stevig aan de leiding en gaf deze vandaag in de cross niet meer uit handen. Het is  niet de eerste keer dat Lips en Bayro winnen in Varsseveld, twee jaar geleden schreven ze hier ook de overwinning op hun naam.

Lips ging de wedstrijd goed van start met een score van 75.83% in de dressuur, waarmee hij unaniem op de eerste plaats werd gezet door de juryleden. Omgerekend kwam dat neer op 36.30 strafpunten na de dressuur. In het springparcours kreeg Lips een balk met de zoon van Casantos, maar de tussenstand van 40.30 strafpunten was nog altijd genoeg om aan de leiding te blijven staan. In de cross kreeg Lips met de schimmel nog eens bijna vijf strafpunten opgeteld waarmee het totaal uitkwam op 45.20 strafpunten..

Ex aequo

Na Lips volgden twee buitenlandse combinaties en een Nederlandse. De Deense Cecilie Eriksen eindigde met de KWPN-ruin Calvin (v. Calypso) met een totaal van 47 strafpunten op de tweede plaats en de derde plaats was ex aequo voor Vanessa Bölting met Carlson B (v. Chambertin) en Renke Kroeze met Eclips (v. Phin Phin). Beide combinaties kwamen uit op 48.10 strafpunten.

 

Klik hier voor alle uitslagen


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.