Club van springpaarden eigenaren spreekt ongerustheid uit in open brief

In een open brief aan de FEI spreekt de internationale club van springpaarden eigenaren zich uit met verbazing, teleurstelling en bezorgdheid over het proces wat leidde tot de veranderingen van de formats voor de Olympische Spelen en de wereldruiterspelen.

In de brief schrijft de Jumping Owners Club verbaast en teleurgesteld te zijn dat ruiters en eigenaren niet zijn gehoord in het voorstel tot verandering van het Olympische format die de International Jumping Riders Club te horen kreeg in Genève. De springruiters keerden zich in Genève unaniem tegen de manier waarop de FEI onlangs een aantal zeer ingrijpende besluiten heeft doorgevoerd.

Welzijn

“We hebben op verschillende momenten aangegeven, met name tijdens uw presentatie op de Jumping Owners Club General Assembly in Barcelona, dat in het nieuwe Olympische format voorgesteld door de FEI en door de nationale bonden goedgekeurd, onvoldoende was rekening gehouden met het welzijn van paarden.” staat in de brief te lezen, getekend door de president Christian Baillet.

Geen overleg

De club van eigenaren heeft geen bezwaar tegen het veranderen van het format van de wereldruiterspelen. Echter de club spreekt wel de bezorgdheid uit over het proces dat leidde tot de veranderingen. “Het nieuwe WEG format werd gemaakt zonder voorafgaand overleg met ruiters en de eigenaren en dat versterkt onze bezorgdheid en toont weinig respect voor de belangrijkste deelnemers aan de paardensport.”

Lees hier de open brief.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/World of Showjumping

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.