Concours Hippique Haarlemmermeer terug op de kalender

Patrick van der Meer met Zippo op Concours Hippique Haarlemmermeer. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een afwezigheid van twee jaar wegens financiële redenen, gaat Concours Hippique Haarlemmermeer dit jaar definitief door. Het wordt de 106-ste editie van het evenement in Hoofddorp. “Er moeten nog enkele puntjes op de i worden gezet wat het programma betreft. Maar deze week hebben we het sein op groen gezet”, meldt voorzitter Dick Winters.

Winters is de voorzitter van het bestuur dat werd gevormd toen duidelijk werd dat ook 2016 het zonder concours moest stellen. Doel van de groep Haarlemmermeerders was om er, net als vroeger, een feest voor iedereen van te maken.

Basis en topsport

Volgens Winters is dat gelukt. “Het is leuk voor basis- en topsporters. Voor paarden- en niet-paardenliefhebbers. Op alle dagen wordt er gereden door de ruiters uit de basissport en uit de subtop. Op zaterdag 17 juni staan springwedstrijden voor de jeugd op het programma. Op zondag wordt gesprongen om de Grote Prijs van Haarlemmermeer, door Néderlandse toppers. Ook komt er een strodorp.”

Internationaal niet haalbaar

Internationale ambities heeft het nieuwe bestuur – anders dan het vorige – niet. Volgens Winters zijn dergelijke ambities niet goed haalbaar. En haalbaarheid heeft immer voorop gestaan bij zijn club. De traditie mocht niet verloren gaan. Het gevoel bleek breed te leven. “In de gesprekken die we voerden, bleek iedereen blij dat het concours er weer komt. Dat enthousiasme stimuleerde enorm om door te gaan.”

Het bestuur hoopt het programma op korte termijn bekend te maken.

Bron: HaarlemsDagblad

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.