Conter gooit roet in Nederlands eten in Parijs

Jens van Grunsen (archieffoto)

De zege in de rubriek over 1,45m met barrage was zojuist in Parijs voor de Belgische Zoe Conter met Zeta di Sabuci (v. Kannan). Harrie Smolders werd tweede in dit CSI2*-parcours en Jens van Grunsven mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking.

Van de bijna zestig deelnemers plaatsten zeven combinaties zich voor de barrage van deze Prestige-rubriek. Van Grunsven kwam in actie met de door Jeroen Dubbeldam gefokte Cika, die in 2011 op de Expo Horse Talent-veiling voor 26.000 euro werd verkocht. Onder toeziend oog van zijn leermeester stuurde Van Grunsven de dochter van Can Cun La Silla heel snel binnendoor in de barrage en nam dik de leiding met 36,67 seconden op de teller.

Nog sneller

Smolders kwam na Van Grunsven in de ring en snoepte nog eens een kwart seconde van de tijd af met Corrada. Hij kon echter ook de leiding niet vasthouden met de Oklund-dochter, want Conter wist als laatste ruiter in de barrage nog eens ruim anderhalve seconde sneller over de streep te galopperen met de elfarige merrie van Kannan.

Foutloze top vijf

In totaal bleven vijf combinaties ook de tweede keer foutloos. De Zwitserse Jennifer Meylan en Ubiana d’Albain, net als Conters merrie een afstammeling van Kannan, finishten in 38,45 seconden, waarmee ze vierde werden voor Reed Kessler met Up Des Chaines. De Amerikaanse amazone was aanmerkelijk langzamer dan de andere vier foutlozen en klokte af op 42,22 seconden met de zoon van Ideal de la Loge.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.