Cornelissen en Fleau de Baian naar winst bij internationaal LT-debuut Update

Fleau de Baian en Adelinde Cornelissen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

“Hij ging echt super goed en maakte geen fouten”, klinkt Adelinde Cornelissen enthousiast nadat ze haar internationale Lichte Tour-debuut met Fleau de Baian (v. Jazz) winnend afsloot. Op CDI Saumur noteerde de combinatie in de Prix St. Georges 73.070% waarmee ze ruim twee procent voor bleven op de concurrentie. 

“Het is altijd natuurlijk een beetje afwachten hoe zulke jonge paarden reageren op een lange reis en op een nieuwe omgeving. Dat was ook echt mijn doel voor dit weekend, om hem aan dit soort dingen te laten wennen. Hij had met een rit van 12 uur natuurlijk direct zijn vuurdoop, maar heeft dat hartstikke goed doorstaan. Hier op stal is hij ook lekker wakker, want hij wil alles zien en vindt alles leuk”, vertelt de amazone.

Net als thuis

“Ik wilde vooral zo rijden als dat we nationaal al hebben laten zien. Ik ben dan over de proef van vandaag heel tevreden. Hij liep net als thuis en was echt gefocust op het werk.” De juryleden konden de proef ook waarderen en plaatste het duo unaniem aan kop. Achten werden er gegeven voor onder andere de halve pirouettes en de wisselseries.

Britten op gepaste afstand

De Britse Sonia Baines volgde met Sirius Black (v. Stedinger) op gepaste afstand. Haar score van 71.096% leverde haar de tweede plek op. Haar landgenote Maria Eilberg bleef met Sarotti 57 (v. Sir Donnerhall I) net onder de 70%-grens steken en werd derde.

Cornelissen kan nog niet achter over gaan leunen. Vanmiddag verschijnt ze in de Grand Prix met Zephyr (v. Jazz) en Aqiedo (v. Undigo) aan de start.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.