Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen en Scholtens laten jonge paarden debuteren op ICNN Drachten

Adelinde Cornelissen met Zephyr. Foto: Melanie Brevink
Het Internationaal Concours Noord Nederland zal het internationale debuut in de lichte tour dressuur betekenen van twee zeer beloftevolle paarden van Nederland. Adelinde Cornelissen heeft de door haar ouders gefokte Zephyr ingeschreven en Emmelie Scholtens komt met de jonge KWPN-hengst Apache naar het Fries Congrescentrum Drachten. 

Beide paarden hebben ondanks hun geringe ervaring op dit niveau al zeer goede scores behaald op de nationale wedstrijden. Tijdens het concours in Drachten (4 tot en met 6 januari) zullen ze voor het eerst door een internationale jury beoordeeld worden.

Adelinde kijkt er naar uit. “Zephyr heeft nu een paar keer lichte tour gelopen met al een keer 76 en 73 procent als resultaat en nu is het tijd voor de volgende stap. Ik wil kijken hoe hij er internationaal voor staat en hoe hij beoordeeld wordt. Drachten is een goed georganiseerd concours en dus een ideale plek om zijn debuut te laten maken. Zephyr kan dan proeven aan een imponerende entourage en moet daar dan op stal. Sommige paarden zijn daar heel makkelijk in, anderen moeten er aan wennen. Dat is iets wat we moeten uitvinden. Hoe reageert hij tijdens een concours waar constant drukte is”, vertelt Adelinde Cornelissen.

Als Zephyr en Apache bij de betere paarden in Drachten horen, zullen we ze op zaterdag 5 januari terugzien in de kür op muziek. De verwachtingen zijn hoog gespannen. “Zephyr is echt een heel fijn paard. Hij is nog wat groen, maar hij doet alles zo makkelijk. Hij heeft zoveel lossigheid en lenigheid. Hij hoeft alleen wat kracht op te doen en dat doe je door kilometers te maken!”, vertelt de winnares van twee olympische medailles.

Adelinde Cornelissen is op woensdag 2 januari ook al in Drachten tijdens de BIT Trainingsdagen. Ze krijgt diverse dressuurruiters te beoordelen op hun talent. De acht beste ruiters van deze dag worden uitgenodigd om tijdens het dressuurgala op zaterdag 5 januari met hun paard in de hoofdring te rijden.

Bron: Horses / ICNN Drachten / Bit Trainingsdagen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.