Cornelissen richt zich op Tokio

Fleau de Baian (v. Jazz) en Adelinde Cornelissen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de Olympische Spelen in Rio heeft Adelinde Cornelissen besloten zich te niet meer volledig op één paard te richten. “Ik vind het leuk om bij meerdere paarden het talent er uit te halen en te kijken hoe ver ze kunnen komen”, vertelt ze in een interview met RTV Drenthe.

Met talenten als Aqiedo (v. Undigo), Parzival’s volle broer Fleau de Baian (v. Jazz), Governor (v. Totilas) en Henkie (v. Alexandro P) onder het zadel, heeft Cornelissen meerdere paarden om zich op de kunnen richten. “Je kan niet alleen maar voor één paard gaan, want er kan van alles gebeuren”, vertelt ze realistisch.

Tokio

Met de elfjarige Aqiedo is Cornelissen inmiddels een aantal keer internationaal gestart, maar de hengst verschijnt deze winter niet tussen de witte hekjes. “De wereldbekers vind ik nu niet direct een prioriteit. Aan het eind van de winter ga ik hem een paar keer starten en dan moet hij er het zomer seizoen echt weer aan staan.”

Op de vraag of Tokio een realistisch doel is, hoeft ze niet lang na te denken: “Ja, dat zou wel kunnen.”

Parzival

Op de Olympische Spelen eerder dit jaar moest de amazone haar proef vroegtijdig staken. “Op zo’n moment besef je: ‘dat was het dan’. En dan niet alleen de Olympische Spelen, maar eveneens zijn laatste concours.”

“Parzival is mijn maatje. Ik rijd hem dagelijks, geef hem veel aandacht en hij komt lekker buiten. Maar wedstrijden doen we niet meer”, aldus Cornelissen.

Bekijk hier het interview:

Bron: RTV Drenthe

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.