Cornelissen vertelt over ziekte en herstel Parzival *audio*

Adelinde Cornelissen en de van een hartritmestoornis herstelde Jerich Parzival (v. Jazz) zijn geselecteerd voor het EK dressuurteam. Studio Sport-verslaggever Edwin Cornelissen bracht deze week in Nijkerk een bezoek aan Adelinde Cornelissen om te kijken hoe ze ervoor staan. “Ik mocht weer rijden en ik dacht dat hij eerst als een ouwetje zou beginnen, maar hij was gelijk wakker. Ik dacht: ‘ik moet even vasthouden’”, zegt Cornelissen lachend.


“Eigenlijk pak ik zijn normale trainingswerk weer op. We gaan kijken of we op kunnen bouwen naar het EK. Dat is haalbaar. Ze zeggen dat het vier weken duurt voordat de conditie weer optimaal is en toen ik begon was het nog zes weken. Hij is wel een wonder. Waar de andere paarden na bijvoorbeeld een lange reis een dip je hebben, is hij altijd gelijk fis, fit, scherp en vol energie”, vertelt de amazone.

In het audiofragment van de NOS vertelt Adelinde Cornelissen over het ontdekken van de ziekte van Parzival, de weg naar herstel (“Ik ben niet snel zenuwachtig, maar dat was wel zenuwslopend”) en het overlijden van haar tweede paard Galahad.

Bron: Horses / NOS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.