Cornelissen wint ook tweede onderdeel ZZ-zwaar

Adelinde Cornelissen schreef donderdag in Hoofddorp ook het tweede onderdeel van het Nederlands kampioenschap in de klasse ZZ-zwaar op haar naam. Met de Jazz-zoon Zephyr zette ze een score van 71,52% neer.

De top drie zoals die woensdag was bleef ongewijzigd. Het was wederom Dominique Filion die de tweede plaats pakte. Met President’s Wonderboy (v. Ramon) finishte Filion met een score van 71,33% net achter Cornelissen. Diederik van Silfhout scoorde met Arlando K. (v. Paddox) 70,47%, goed voor de derde plaats.

“Zephyr van Adelinde sprong achter in de dressuurbaan even weg”, licht jurylid Janine van Twist toe. “Ik denk dat hij ergens van schrok. Maar daarna was het weer een mooi harmonieus geheel. Zephyr ging zeer mooi verzameld door de baan en je ziet dat de amazone exact weet waar ze haar punten kan pakken. Zo oogden de wissels bijzonder mooi en toonde zij fraaie appuyementen. Bij het paard van Dominique Filion was er sprake van een lichte mate van spanning, wat zich uitte in een sterk zwaaiende staart. Verder vond ik het een zeer vriendelijk gereden proef, waarbij President’s Wonderboy zich zeer stil in de aanleuning toonde.”

Charles van Belle (Willem Alexander) en Mirelle van Kemenade-Witlox (Decor Sandro’s Match) completeerden de top vijf. De finale van het ZZ-zwaar wordt zaterdag verreden.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.