Cornet definitief verder onder Daniel Deusser

Daniel Deusser, hier met Cornet d'Amour. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eind juli verscheen de dertienjarige Cornet Obolensky-zoon Cornet in de ring met Daniel Deusser in het zadel. Sinds 11 september staat Stephex Stables bij de FEI ingeschreven als nieuwe eigenaar van de dertienjarige Oldenburger, die voorheen werd uitgebracht door Lauren Hough.

Met Daniel Deusser sprong de schimmel in september onder meer naar een derde plaats in de Winning Round op CSI5* Brussel en kon daar drie weken later een derde plaats in een 1,45/1,50 meter op de Global Champions Tour in Rome aan toevoegen.

Cornet is via zijn vader Cornet Obolensky, een halfbroer van Cornet d’Amour. Met dit paard won Deusser in 2014 de Wereldbekerfinale in Lyon.

Europees goud

Met de Zweedse amazone Irma Karlsson won Cornet in 2014 goud op het Europees kampioenschap voor young riders in Arezzo. Daarna wisselde Cornet naar de Amerikaanse amazone Lauren Hough, onder we hij in Donaueschingen datzelfde jaar zijn eerste internationale wedstrijd sprong. Een hoogtepunt in de carrière van Hough en Cornet was het winnen van de Grote Prijs van Wellington in 2016.

Bron: St. Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.