Costbar 2 wint afgetekend bij zesjarige eventingpaarden

Costbar 2 Foto: Grömping/Equitaris.de

De Holsteins gefokte Costbar 2 won gisteren overtuigend het Duitse Bundeschampionat voor zesjarige eventingpaarden. De zoon van Clarimo Ask scoorde over alle drie de onderdelen het hoogst en won met 35,70 het kampioenschap. Ook de reserve titel ging naar een paard uit het Holsteinse fokgebied, de merrie Dajara 4 (v. Carrico) kreeg 33,60 voor haar verrichtingen.

De winnaar van de zesjarige eventingpaarden Costbar 2 werd door Marina Köhncke naar de overwinning gereden. Voor de dressuur kreeg de Clarimo-zoon 8,50, voor het springen 8,80 en voor de terreinproef 18,40. Over alle onderdelen had hij het hoogste resultaat. Costbar liep in Kopenhagen zijn eerste internationale wedstrijd en werd vierde in de korte 1*.

Ook zilver voor Holstein

De Holsteinse merrie Dajara onder Georg von Schiller liep naar de tweede dressuurscore (8,30) en de derde score in de terreinproef (17,80). Door een mindere springproef (7,50 en een zesde plaats) kwam de merrie op de tweede plek met 33,60 punten.

Auffahrt wint na goud ook brons

Het brons ging naar de Oldenburger Quadro Porte (v. Quadros) onder Sandra Auffahrt, die ook al goud won met de vijfjarige Hannoveraanse hengst Gentleman. De zoon van Quadros uit een volbloed-merrie van Jape xx kreeg een eindtotaal van 17,40.

Hoge score in cross

De Trakehner Amazing Prince liep in de cross naar de op een na hoogste score, 18 punten. Maar door een matige dressuur- en springproef werd de zoon van Prince Patmos onder Stephanie Böhe zesde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.