Cream On Top troeft Edinburgh af

Foto: Melanie Brevink

Het was lest best in de klasse Z/ZZ van de Blom Hengstencompetitie. Laatste starter Rob Heijligers kon op een zeer goed meedenkende en bloedvoorzichtige Cream On Top rekenen en schreef de eerste springrubriek van de springcompetitie in Equestrian Centre De Peelbergen op zijn naam.

Eventjes mocht Kristian Houwen denken dat hij de zoveelste overwinning met vechtjas Edinburgh mee naar huis zou nemen. De ronde over de barragehindernissen van Henk Linders leek perfect, met twee korte draaien voorafgaand aan de race naar de laatste oxer: 0/36,40.

2,5 centimeter minder

Maar Rob Heijligers reed met de zeer patente Cream On Top nog 2,5 centimeter minder in de rechts-links-wendingen en hield heel mooi een vloeiend ritme vast: 0/35,19.

Florian

Eerder al zag Albert Zoer zijn kansen slinken. Na een prachtige ronde op Florian (v. Zirocco Blue VDL) stond er weliswaar een nul op het scorebord, maar dit keer had de Drent niet alle risico’s genomen. De combinatie eindigde als derde.

Risico’s nam Jur Vrieling wel met de winnaar van de Blom-omloop in Ermelo Freeman VDL. De vermogende Emmerton-zoon wist na afloop van de barrage nauwelijks wat hij gedaan had, de 35,49 was super snel, maar naar de laatste hindernis nam Vrieling iets te veel risico.

Fire en Freedom

Als vierde eindigde Fire (v. Vleut), ook gereden door Rob Heijligers, gevolgd door Freedom, gereden door Bart Bles.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.