Ga naar hoofdinhoud

CSI de Peelbergen ontvangt ranking toppers

Sanne Thijssen hier met Con Quidam RB. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dat het Equestrian Centre de Peelbergen aan ruiters en paarden van alle niveaus een podium biedt blijkt ook het komende Indoor CSI. Door de veelzijdigheid van het centrum verlenen ook dit weekend veel ruiters uit binnen en buitenland hun deelname. Hieronder de immer rijzende ster Sanne Thijssen, nieuwbakken Olympisch kaderlid Michel Hendrix en Belgisch topamazone Gudrun Patteet.

Winnares GP Vilamoura

Sanne Thijssen, die afgelopen weekend voor de tweede maal in haar carrière de Grote Prijs van Vilamoura won, is van de partij. De amazone uit Sevenum vult daarmee haar palmares in 2016 alleen al aan met haar vierde GP winst. Door alle zeges klimt de zeventienjarige onophoudelijk op de Longines FEI wereldranglijst en stond ze vorige week nog als 85ste van de wereld te boek. Op dit moment is ze de hoogst geklasseerde amazone van Nederland in de ranking en staat ze achter Hollandse grootheden als o.a. Harrie Smolders, Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten op de zesde plaats voor Oranje. Ook de voormalig Belgisch kampioen en tevens de hoogst geklasseerde amazone van België, Gudrun Patteet, is aanwezig.

Olympisch kaderlid

Michel Hendrix, die door zijn klinkende resultaten sinds kort met zijn paard Baileys toegevoegd is aan het Olympisch kader, neemt ook deel aan het CSI en neemt al zijn toppaarden mee. Dat geluk valt mede-founder Joy Lammers niet ten deel. Twee van haar toppaarden, Winny en Taura van de Broekkant, zijn niet fit om deel te nemen. “Het is uiteraard vervelend dat ik mijn beste paarden niet kan starten, maar het benadrukt wel de veelzijdigheid van het wedstrijdprogramma. Ik kan evenveel paarden meebrengen doordat ik een jonger, minder ervaren paard voor de andere klassen in kan schrijven. Die flexibiliteit spreekt veel deelnemers aan”, vertelt de van oorsprong Limburgse amazone, woonachtig net over de grens in België. “Ik ben dit jaar veel in het buitenland op concours geweest en overal heeft men gehoord van de Peelbergen. Dat vind ik mooi en het staat niet alleen bekend als paard vriendelijk, maar ook heel gemoedelijk voor alle bezoekers.”

Toeschouwers

De organisatie rekent dan ook naast de 450 paarden en hun berijders op veel toeschouwers, vooral voor de Grote Prijs die op zondag om 15.00 uur aanvangt. Het wedstrijdprogramma biedt diverse proeven voor de CSI**, CSI* en CSIYH1* deelnemers uit alle hoeken van de wereld.

Klik hier voor meer informatie over het evenement

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.