Ga naar hoofdinhoud

Dameszadel en ‘Mooiste hoed verkiezing’ op Ladies Day Eindhoven

Demonstratie dameszadel rijden en jachtmeute
Het internationaal springconcours CSI Eindhoven start op donderdag 10 mei met de 26e Ladies Day. Tussen de springrubrieken door wordt er een demonstratie dameszadel rijden gegeven en terwijl de springruiters hun parcoursen springen, komen alle dames met een hoed op in aanmerking voor de ‘mooiste hoed verkiezing’.

 

De show dameszadel rijden wordt in de hoofdpiste gegeven door drie jonge meiden en een dame.  Deze vier demonstreren in jachtkleding hoe elegant, maar ook hoe stabiel het rijden is met twee benen aan één kant van het paard. Omdat vroeger vooral in Engeland tijdens de jacht veel in dameszadel gereden en gesprongen werd komt er ook een meute van zo’n dertig jachthonden in de ring onder leiding van Master Huntsman Bjorn van Vlerken.

Kwalificatie Tryon

Voor de springruiters zijn er niet alleen rankingpunten te verdienen op het evenement aan de Karpendonkse plassen. De Grote Prijs op 1.55m hoogte op zondagmiddag is een kwalificatiemoment voor het WK in Tryon later dit jaar en voor het EK Rotterdam in 2019.

Klik hier voor meer informatie

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.