Ga naar hoofdinhoud

Daniel Coyle als enige dubbel foutloos in Wellington Grand Prix

Het lukte gisteravond in Wellington alleen Daniel Coyle om zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos te blijven in de met $384,000-gedoteerde Grand Prix. De omstandigheden van het hoogtepunt van de negende week van het Winter Equestrian Festival waren niet optimaal, het stortregende gedurende de hele rubriek. Uiteindelijk plaatsten zes combinaties zich voor de barrage.

Coyle  mocht als laatste van start in de barrage met zijn Casall-merrie Cita en daarmee had de Ierse ruiter het voordeel dat hij wist dat hij niet snel hoefde te zijn, maar alleen maar foutloos. Uiteindelijk klaarde hij de klus met een tijd van 42,51 seconden op de klok.

Snelste tijd

De snelste tijd was van Rodrigo Pessoa met Chaganus (v. Chacco-Blue). Het duo uit Brazilië kreeg een fout in de dubbelsprong en moest daarmee de foutloze Coyle voor laten gaan. “Met in het begin van de barrage moeten rijden, moet je een risico nemen omdat je weet dat er nog veel goede ruiters na je komen”, vertelde Pessoa na afloop. “Bij deze hindernis, een combinatie van een steilsprong en een oxer, had ik wat moeite, maar ik moest proberen snel te zijn om geen deur open te laten.”

Top drie

De top drie werd compleet gemaakt door Santiago Lambre met de KWPN’er Coleman (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Het fokproduct van Bosman van de Most uit Slagharen galoppeerde in de tweede tijd over de streep met zijn Braziliaanse ruiter, maar kreeg ook vier strafpunten en werd daarmee derde.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/PBIEC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.