Daniel Coyle verslaat mentor Swail in GP Wellington

Daniel Coyle hier met Cita Foto: Sportfot

De Grand Prix van de eerste week Winter Equestrian Festival in Wellington leverde vannacht een dubbele Ierse overwinning op. Daniel Coyle versloeg in een spannende barrage zijn mentor van het afgelopen jaar, Connor Swail en ook nog eens op zijn paard Cita. Swail kwam met zijn nieuwe aanwinst Flower een tiende te kort voor de overwinning. Ook de als derde geplaatste Catherine Tyree met Harrie Smolders’ voormalige Bokai zat nog binnen een halve seconde.

“Dit is mijn eerste wedstrijd met het paard en vorige week was mijn eerste week dat ik haar reed,” vertelde Daniel Coyle na zijn overwinning met de Holsteinse merrie Cita (v. Casall). Vorig jaar werkte Coyle nog samen met Swail op de Lothlorien Farm in Amerika. Maar in het najaar vertrok Swail en Coyle kreeg de wedstrijdpaarden te rijden, waaronder de Casall-merrie Cita.

Zelfstandig

Connor Swail is voor zich zelf begonnen en reed in de Grand Prix van Wellington het nieuwe paard Flower. De BWP-merrie van Bon Ami was vorig jaar nog in handen van de Finse Nina Fagerstrom. In de zeventien man sterke barrage stond hij lang boven aan met zijn tijd van 37,16 seconden. Totdat zijn leerling Daniel Coyle met zijn voormalige toppaard Cita vier ritten laten toch nog iets van de tijd afsnoepte en op 37,05 zette.

Tyree en Bokai

De 23-jarige Catherine Tyree bezorgde de twee Ieren nog een spannend moment toen ze de KWPN’er Bokai zeer snel rond stuurde. Op de meet kwam de Amerikaanse met de zoon van Up to Date toch een halve seconde te kort.

Roosje Brouwer

Twee KWPN gefokte paarden maakten de top vijf vol. Op de vierde plaats eindigde Margie Engel met de Indoctro-zoon Indigo. De vijfde plaats was voor elfjarige merrie Bente (v. Oklund) in handen van Celso Ariani. De Braziliaan nam begin vorig jaar de teugels over van Roosje Brouwer.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.