Daniel Deusser oppermachtig in Olympia Grand Prix

Daniel Deusser wist gisteravond op geweldige wijze de het slot stuk van de Olympia Horse Show naar zich toe te trekken. Met de merrie Equita van ‘t Zorgvliet ging de nummer drie van de wereld als laatste van start in de Grand Prix en verpletterde de tijd waarmee Edwina Tops-Alexander met haar nieuwe troef California op dat moment aan de leiding ging. De derde plaats werd gedeeld door Scott Brash en Steve Guerdat, beiden hadden een balk en klokten exact dezelfde tijd.

“Ik was als laatste ruiter in de barrage en dat was duidelijk een voordeel, ik wist precies wat ik moest doen,” Zei Deusser. “Ik moest foutloos rijden en hoefde niet super snel te zijn. Het ging nog bijna mis op de voorlaatste hindernis waar de merrie te dicht kwam. Maar ze werkte goed mee dus het was geen probleem.”

De Duitse springruiter in Belgische dienst heeft de twaalfjarige Cassini I-merrie Equita sinds mei onder het zadel en won gisteravond zijn vierde Grand Prix. De foutloze rit in 45,67 seconden leverde Deusser 27,5 duizend euro op.

Nieuwe troef

Als voorlaatste combinatie had Edwina Tops-Alexander met haar nieuwe aanwinst California een degelijke foutloze ronde in de barrage neergezet. De vier barrage kandidaten voor haar hadden allemaal springfouten gemaakt en de foutloze ronde bracht Tops aan de leiding met alleen nog Daniel Deusser te gaan. De negenjarige KPWN-merrie van L’Esprit heeft Edwina Tops pas enkele weken onder het zadel. Ze nam de teugels over van de Egyptenaar Abdel Saïd.

Ex aequo

Scott Brash eindigde met Hello Guv’nor als beste Brit op de gedeelde derde plaats. De Brit kreeg een balk met de zoon van Diamant de Semilly en stopte de klokken op 40,83 seconden. Steve Guerdat reed exact hetzelfde resultaat met Corbinian (v. Cornet Obolensky).

Ehning en Kraut

Marcus Ehning en Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin) hadden in de barrage acht strafpunten en werden vijfde. Laura Kraut was de zesde in de barrage en eindigde op twaalf strafpunten Cavalia (v. Vingino).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Horse and Hound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.