Ga naar hoofdinhoud

Daniëlle Heijkoop wint eerste selectie met topscore: ‘Het begint er nu echt op te lijken’

Daniëlle Heijkoop met Daula II. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
In de eerste selectie voor het NK op de Subtopwedstrijd in Delft noteerde Daniëlle Heijkoop de hoogste score in de Prix St. Georges. Ze reed de Gribaldi-dochter Daula II - de volle zus van de KWPN-hengst For Gribaldi - naar de topscore van 75,07%. Daarnaast behaalde de amazone met Damirez (v. Sandro Hit) 67,94% en de zesde plek in het sterke veld. 

Daniëlle Heijkoop behaalde met Daula er eerder hoge scores en ze weet niet helemaal zeker of de 75,07% een nieuw persoonlijk record is. “Maar voor het eerst na lange tijd was het vandaag een foutloze proef. Er kunnen altijd nog kleine dingen beter, maar nu begint het er echt op te lijken. Mijn dag kan niet meer stuk!”, vertelt Heijkoop enthousiast.

Veel harmonie

Op de fraaie cijferlijst verscheen onder andere een 9 voor het binnenkomen, een 8 en een 9 voor de pirouettes, een hele rits 8-en voor de draftour en het lovende jurycommentaar ‘proef met veel harmonie’. “Daula was mooi ontspannen en die cijfers voor de pirouettes tikken echt lekker aan. De galop is nog wel iets moeilijker dan de draf maar het gaat steeds beter.”

Door het vuur

Voor Heijkoop, die Daula samen heeft met Joop van Uytert, is dit de enige merrie die ze rijdt. “Ik denk ook dat het alleen bij deze blijft”, vervolgt Heijkoop lachend. “Ik hou niet zo van merries maar met Daula heb ik echt een klik. Ze gaat voor me door het vuur en ik ben heel blij dat ik haar mag rijden.”

Onervaren Damirez

Voor de relatief onervaren Damirez was het zijn derde wedstrijd in de Prix St. Georges. “Hij vond de baan in Delft best spannend en we kregen een aantal fouten. In een van de pirouettes kwam hij iets teveel terug waardoor die niet in balans was, we hadden een fout in een serie, de wissel voor het juryhuisje was niet mooi doorgesprongen en in stap wilde hij zich net niet geven. Dat kostte allemaal teveel punten. Hij heeft sowieso nog maar weinig wedstrijdervaring en eigenlijk is alles nog nieuw voor hem.”

Nations Cup-team

Doordat Heijkoop met Badari (v. Gribaldi) volgende maand deel uitmaakt van het Nations Cup-team in Uggerhalne, moet ze de tweede Subtopselectie (in datzelfde weekend) aan zich voorbij laten gaan. “Ik wil heel graag naar het NK en zal de derde selectie dus goed moeten rijden.”

Van der Meer tweede

Ook Patrick van der Meer noteerde een topscore. Hij reed de hengst President’s First Apple (v. Vivaldi) naar 74,49% en werd daarmee tweede.

Schelstraete ook boven de 70

Jonna Schelstraete en Grand Charmeur (v. Apache) waren de derde combinatie met een score boven de 70 procent. Met 70,51% en de derde plek is het duo, dat vorige maand op de KNHS Indoorkampioenschappen ZZ-Zwaar goud won, goed van start gegaan in het selectietraject richting het NK deze zomer.

De Frel en De Laat

Eerder vandaag was Stephanie de Frel al goed op dreef in het ZZ-Zwaar en ook in de Prix St. Georges behaalde ze een top vijf klassering. Ze reed de merrie VMF Farmana Angel (v. Armani), die een handjevol wedstrijden liep in het ZZ-Licht en een maand geleden debuteerde in de Prix St. Georges, naar 68,75% en de vierde plek. Het paar werd op de hielen gezeten door Aniek de Laat en Endyrava (v. Lord Leatherdale) met 68,68%.

Kruiniger wint Zware Tour

Naast de selectierubrieken stond er ook een rubriek Zware Tour op het programma. Charlotte Kruiniger reed met President’s Majestic Uzzo (v. Lancet) de Grand Prix U25 en won met 66,54%. Philip van Ommen noteerde met Denver I.P.S (v. Zizi Top) de hoogste score van 66,32% in de Intermédiaire II, wat in het gecombineerde klassement de tweede plek betekende.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Lotje Schoots met Jazzen grootverdiener in eerste selectie: ‘Ze zijn totaal verschillend’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.