Ga naar hoofdinhoud

Daniëlle Heijkoop wint tweede selectie met Daula: ‘Er begint nu echt vorm in te komen’

Daniëlle Heijkoop met Daula II. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
Op de Subtopwedstrijd in Den Hoorn wonnen Daniëlle Heijkoop en Daula II (v. Gribaldi) met een score van 70,86% de Prix St. Georges, die geldt als tweede selecties voor de KNHS Indoorkampioenschappen. Naast de tweede plaats op de eerste selectie is de combinatie nu verzekerd van een ticket naar Ermelo.

Voor Daniëlle Heijkoop een mooie opsteker, nadat ze met de talentvolle Daula onlangs op CDI Roosendaal haar internationale debuut maakte dat iets teleurstellend verliep. “In Roosendaal was ze best gespannen, vooral in de stallen met de wisseling van paarden. Ze heeft nog maar weinig ervaring en die omstandigheden is ze echt niet gewend. Ik had het vooraf niet verwacht maar raakte ze van slag en daardoor liepen de proeven niet top”, blikt Heijkoop terug.

Progressie in galop

De ontspanning die Daula in Roosendaal miste, had ze vandaag wel. “Daar ben ik super blij mee en ik ben ook heel tevreden hoe ze liep. De galop wordt rustiger en er begint nu echt vorm in te komen”, vervolgt Heijkoop enthousiast over de Gribaldi-dochter, die eerder wat moeite had met de wissels. “De serie om de vier was nu heel goed en in de serie om de serie sloop een klein foutje. Alle losse wissels gingen goed en dat begint echt steeds beter te worden.”

Draf waanzinnig

De combinatie had een kleine hapering in een van de pirouettes. “De inzet was mooi klein maar ik was bang dat de pirouette té klein ging worden. Daarop reed ik er halverwege een pasje uit waardoor de pirouette in twee delen was. Verder hadden we geen gekke dingen maar op ieder onderdeel is wel wat aan te merken, dat is de sport”, vervolgt Heijkoop kritisch. Een van de hoogtepunten was de uitgestrekte draf, die met een negen werd beloond. “De draf van Daula is ook echt waanzinnig. Ik heb ook nog nooit een paard gehad dat zo kan draven als zij.”

Internationaal

Heijkoop is er nog niet over uit of ze de derde en laatste selectie nog rijdt. “Eind december mag Daula naast Badari internationaal mee naar Mechelen. Wellicht besluit ik om haar daarna verder thuis door te trainen richting het NK.”

De Koeyer nipt tweede

Op hele kleine afstand volgde Jasmien de Koeyer als tweede. Zij reed haar merrie Esperanza (v. Desperados) naar 70,72%. Mara de Vries bezette met Dornenstern (v. Danone), de enige ruin in de top zes, met 69,71% de derde plek. Lynne Maas bracht Fantastique (v. Vivaldi) na het WK afgelopen zomer in Ermelo niet meer uit en debuteerde vandaag met de zevenjarige merrie in de Subtop. Dat werd beloond werd met 69,47% en de vierde plaats. Vai Bruntink en Darabel (v. Westpoint) werden vijfde met 68,55%, gevolgd door Mara de Vries en de WK-merrie Farzana G (v. Ampère) met 68,03%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Jeanine Nieuwenhuis: ‘Genua loopt met zó veel flair door de proef’
Milou Dees slaat dubbelslag: ‘Het gaat boven verwachting’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.