Ga naar hoofdinhoud

Danielle van Mierlo verslaat haar trainer Patrick van der Meer

Daniëlle van Mierlo met Dayano. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Op de eerste selectie in de Lichte Tour werd vandaag op de Subtopwedstrijd in Velsen-Zuid een spannende strijd gevoerd. Met het fraaie resultaat van 72,50% stond Danielle van Mierlo met Dayano (v. Jazz) aan kop van het klassement. Met deze score versloeg ze haar trainer Patrick van der Meer die met Chinook (v. Vivaldi) als tweede volgde.

Voor Danielle van Mierlo kwam het resultaat als een verrassing. “Er reden goede combinaties mee die op eerdere wedstrijden boven mij stonden. Op een gegeven moment werden de tussentijdse uitslagen niet meer bijgewerkt en bij de prijsuitreiking werd ik als eerste naar voren geroepen. Dat kwam ‘out of the blue’ en was een super leuke verrassing”, vertelt Van Mierlo enthousiast.

Dingetjes

In de nagenoeg foutloze proef zaten volgens Van Mierlo nog wel wat dingetjes. “Dayano liep heel goed maar hier en daar haperde het iets. Hij was iets kijkerig en verstopte zich een beetje. Patrick was speciaal voor mij vroeger gekomen en hij vond het een super proef. Eerder liep Dayano naar scores rond de 69% maar nu de slordigheidjes eruit gaan, gaan de scores verder omhoog.”

Dubbeltellers

“Ik ben er kei blij mee”, vervolgt Van Mierlo. “Dayano snapt steeds beter de bedoeling van de series, de pirouettes, het sluiten en het wachten. Ik ben zelf vaak nog een beetje onzeker maar Dayano blijft constant en wordt eigenlijk alleen maar beter.” De Jazz-zoon is een groot bewegend paard dat scoort met zijn voorkomen. “Juist omdat ie zo groot beweegt zijn de voltes van 8 meter en de pirouettes moeilijk. “Nu gaat het steeds meer kloppen en hadden we ook achten voor de dubbel tellende pirouettes. Dat tikt lekker aan.”

Strakke planning

Met slechts een punt verschil zaten beide juryleden goed op één lijn. “Dat was ook fijn want als je een uitschieter hebt weet je ook niet waar je aan toe bent”, zegt Van Mierlo die van plan is de tweede selectie te rijden en vanwege internationale wedstrijden overweegt de derde aan zich voorbij te laten gaan. “We hebben nu een mooi uitgangspunt. Naast Azzurro en Ucento in de Grand Prix heb ik ook nog twee paarden in de basis dus we gaan richting het NK een strakke planning maken.”

Juryverschil

Patrick van der Meer begon met Chinook op CDI Zeeland ijzersterk aan het outdoorseizoen. Vandaag liet het duo 70,39% noteren wat goed was voor de tweede plaats. Lynne Maas had fijn gereden maar was zwaar teleurgesteld over het resultaat. Haar proef met Electra (v. Jazz) werd wisselend beoordeeld waarbij de hoofdjury het duo aan kop plaatste. Met een gemiddelde score van 70,13% werd het uiteindelijk de derde plaats. Over de hengst Eastpoint (v. Westpoint) was het juryduo het nog minder eens. Met een verschil van 36 punten kwam de gemiddelde score uit op 67,93% en de vijfde plek.

Lees ook:
Volle mep voor Daniëlle Heijkoop en Daula
Valentijn van Weering: ‘Seriespook blijft me achtervolgen’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.