Ga naar hoofdinhoud

Daphne van Peperstraten: ‘Magisch dat het zo uitpakt’

Daphne van Peperstraten. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
In haar eerste seizoen bij de paarden werd Daphne van Peperstraten vandaag met Greenpoint's Cupido (v. Johnson) gekroond tot kampioen bij de junioren. "Je weet het nooit van te voren en winnen blijft altijd speciaal. Dat het zo heeft uitgepakt is echt magisch", vertelt de zestienjarige amazone.

Van Peperstraten vormt nog niet zo lang een combinatie met de tienjarige Johnson-ruin en won alle starts tot nu toe. “Dat het is zo’n korte tijd al zo goed gaat, heb ik op natuurlijk op de eerste plaats aan Cupido te danken. Daarnaast doet m’n familie er alles voor en zijn de trainingen met Marlies en Coby heel fijn.”

Kippenvel

De jonge amazone is helemaal weg van haar Obama-kür ‘Yes we can!’, die door Joost Peters werd gecomponeerd. “Vanaf de eerste klank krijg ik kippenvel en ik vond het super om de kür vandaag weer te mogen rijden. Gisteren in de proef hadden we nog een schrikmomentje maar vandaag heb ik echt heerlijk gereden.”

Vijfde titel Cupido

Cupido won onder zijn vorige ruiter Arthur van Rooij maar liefst vier Nederlandse titels. “Ik ben eigenlijk nooit zenuwachtig maar toen ik me gisteren bedacht dat Cupido met Arthur zo vaak kampioen was geworden, voelde ik toch wel wat druk. Dat wilde ik ook heel graag voor elkaar krijgen”, besluit de amazone die als doel heeft om zich zo goed mogelijk te blijven doorontwikkelen en richting een teamplek voor het EK te trainen.

Klik hier voor de overzichtspagina van de KNHS Indoorkampioenschappen 2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.