Daphne van Peperstraten: ‘Alles liep zoals het moest’

Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ze is al regerend Europees kampioen, maar zo hoog als vandaag scoorde Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido internationaal nog nooit in de team test bij de junioren. 75,909% werd er genoteerd op het Europees Kampioenschap voor jeugd in Fontainebleau. “Het ging echt top. Alles liep zoals het moest, ik kon mooi van onderdeel naar onderdeel blijven rijden en er zaten geen fouten in de proef.”

Daphne van Peperstraten heeft al zo veel gewonnen dat er elke keer een behoorlijke druk ligt op de 18-jarige amazone. Daar zegt ze zelf geen last van te hebben. “Ik ben vrij nuchter en probeer altijd echt voor mezelf te rijden. Dat heb ik vandaag ook weer gedaan.” In de voorbereiding werd er ook niet zoveel veranderd: “We hebben geprobeerd echt de puntjes op de i te zetten de laatste tijd.”

Nu verder

Met de score van bijna 76 procent torent Van Peperstraten uit boven de rest van het veld. Ze scoorde ruim 2 procent meer dan de nummer 2 uit Duitsland, Romy Allard. Dat belooft nog wat: “Ik ga m’n best doen in de andere proeven”, besluit Van Peperstraten.

Lees ook:

Van Silfhout: ‘Ik wist dat ik met een supersterk team van huis ging’

Goud voor Nederlands juniorenteam, topscore voor Van Peperstraten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.