Ga naar hoofdinhoud

Daphne van Peperstraten unaniem naar zege in eerste onderdeel

Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido. Foto: Daniëlle Smits / www.arnd.nl
Om half zeven vanmorgen reden de eerste combinaties van de junioren en Young Riders de ring binnen voor hun nationale kampioenschappen in Ermelo. Met een ijzersterk optreden stuurde Daphne van Peperstraten haar gouden Greenpoint's Cupido met 77.727% naar de zege bij de junioren. Thalia Rockx werd tweede met Gerda Nova de La Fazenda. Maar met Verdi de La Fazenda won de amazone uit Essen de eerste proef bij de Young Riders.

De drievoudige Europese kampioene Daphne van Peperstraten bewees in het eerste onderdeel voor de junioren haar klasse met de Johnson-zoon Greenpoint’s Cupido. Unaniem werd Van Peperstraten door de drie juryleden op kop gezet met een topscore van 77.727%. Ze bleef teamcollega van het EK in Fontainebleau, Thalia Rockx, ruim voor.

Rockx tweede bij junioren

Rockx had zevenjarige merrie Gerda Nova de La Fazenda (v. Blue Hors Romanov) onder het zadel. Met twee tweede plaatsen en één derde plek kwam het duo tot 73.333%. Marten Luiten staat na het eerste onderdeel derde bij de junioren met de Ampere-merrie Fynona.

Wel zege bij Young Riders

Bij de Young Riders was Thalia Rockx wel de sterkste. Op Verdi de La Fazenda kwam Rockx uit op een percentage van 72.235. Hoogte punt was onder andere de galoppirouette naar rechts die met een 9, een 8,5 en drie keer een 8 werd beoordeeld.

Mislukte wissel

Drie juryleden zagen Rockx als eerste en twee juryleden gaven de voorkeur aan de nummer twee in het klassement, Laura Quint. Quint stuurde haar Johnson-zoon Edison naar 71.618%, ze leverde punten in aan het slot van de proef door een mislukte wissel na de uitgestrekte galop en een niet te mooi halt.

Bernoski op drie

Robin Bernoski behaalde de derde plaats met de KWPN-hengst Velazquez (v. Krack C) die hij deze winter overnam van Laura Quint. Met de zestienjarige hengst scoorde Bernoski 69.471%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.