Ga naar hoofdinhoud

Daphne van Peperstraten wint young riders-debuut met dik 72%

Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido. Foto: Daniëlle Smits / www.arnd.nl
Na een kleine vakantieperiode na het Europees- en Nederlands kampioenschap eerder dit jaar, reed Daphne van Peperstraten haar Johnson-zoon Greenpoint’s Cupido voor het eerst weer de ring in op de Subtop-wedstrijd in Neerijnen. Vanwege de slechte weersomstandigheden koos de organisatie ervoor om de wedstrijd binnen te laten verrijden, maar dat weerhield de amazone er niet van haar young riders-debuut dik te winnen.

Van Peperstraten kwam de ring uit met 72,65% en won daarmee overtuigend de met de Prix St. Georges gecombineerde young riders-rubriek. “M’n debuut kon eigenlijk niet beter”, begint de amazone enthousiast aan haar verhaal. “Het ging eigenlijk heel goed en ik was er super blij mee.”

Leuk werk

Na de kampioenschappen eerder dit jaar kreeg Cupido een welverdiende vakantie. “Daarna ben ik hem thuis rustig gaan doortrainen. Ik kan merken dat hij het zwaardere werk als de pirouette’s en series heel leuk vindt en dat snel oppakt.”

Proefgerichte clinic

In de training ging het werk goed en dat deed Van Peperstraten besluiten een proefgerichte clinic onder toeziend oog van Jan Peeters te rijden. “Daar heb ik voor het eerst de Prix St. Georges doorgereden. Dat ging heel fijn en Jan Peeters was ook heel tevreden, dus toen heb ik me maar ingeschreven voor deze wedstrijd.”

Nuchter

Hoewel het Van Peperstraten’s eerste keer op dit niveau was, was ze van te voren niet zenuwachtig. “Ik ben daar eigenlijk heel nuchter in. Gaat er iets niet goed, dan de volgende keer weer beter. Ik ben niet zenuwachtig en mijn voorbereiding is eigenlijk altijd hetzelfde. We hebben ook zo’n klik en Cupido doet altijd zijn best voor me.”

Op naar A-kader

Het young riders-niveau lijkt de ruin goed te passen. “Voor een pirouette kreeg ik een 8,5 en de series leverden ook achten op. Dat beloofd wel wat voor de toekomst”, lacht de amazone. “Voorlopig is het eerst de bedoeling wat ervaring op te doen op dit niveau en me dan hopelijk weer in het A-kader te rijden.”

Van de Ven en Rensen winnen

In de gecombineerde Intermédiaire I/II was het de Inter II van Rienke van de Ven-Veeneman die de hoogste score opleverde. De amazone kwam met de Gribaldi-zoon Cristall’s Il Divo uit op 63,68% en bleef daarmee bijna anderhalf procent voor op Denise van Aplhen en Enzo Ferrari (v. Jazz). In de Grand Prix was Nel Rensen-Gijsen de beste. Zij stuurde de Zidane-nazaat Dodi met 62,50% naar het oranje lint.

Memorabele dag

Met haar Metall-zoon Uno was Evelien Huberts twee keer de beste in het ZZ-Zwaar. Ze kwam uit op 61,86% en 61,36%, waarmee Huberts tevreden huiswaarts kon keren. Het zusje van U25-amazone Carlijn Huberts maakte namelijk haar debuut op dit niveau. In de eerste ring ging het rode lint naar Chanou Janssen met Black Jack (v. Florett As) en eindigde Marijke van Schaik met Aramis (v. Nassau) op de derde plaats. In de tweede proef deed Van Schaik er een schepje bovenop en eindigde ze als tweede.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Daphne van Peperstraten wint young riders-debuut met dik 72%

  • Angelique

    Dit paard is toch met arthur van rooij al nederlands kampioen geweest! Dus lijkt me dat ie dit spelletje al kon. Daphne laat t overkomen alsof t nieuw voor m is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.