Debuut MHS Going Global met Athina Onassis in Doha

Greg Broderick met MHS Going Global Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Griekse amazone Athina Onassis kwam een maand geleden in het bezit van MHS Going Global, het olympiadepaard van de Ierse springruiter Greg Broderick. Op het 4* CSI dat deze dagen in Doha wordt gehouden, heeft Onassis de zoon van Quidam Junior voor het eerst internationaal uitgebracht. De combinatie liep drie keer zonder hindernisfouten in 1,35m-rubrieken.

Greg Broderick en Going Global reden zich vorig jaar in de kijker op de Longines Global Champions Tour in Estoril. Sindsdien namen zij deel aan diverse Nations Cup-wedstrijden, de Europese kampioenschappen in 2015 en de Olympische Spelen van dit jaar. Na de Spelen werd de verkoopprocedure in gang gezet.

Duurste Ierse paard

De geruchten gingen dat het paard voor een bedrag tussen 10 en 12 miljoen euro verkocht aan de Griekse miljardaire Athina Onassis. Dat zou de tienjarige tot het duurste Ierse springpaard ooit maken. Jan Tops fungeerde bij deze verkoop als bemiddelaar.

Foutloos

Op de 4*-wedstrijd in Doha startte Athina Onassis met Going Global de afgelopen dagen drie keer in 1,35m-rubrieken. De eerste twee wedstrijden liep de combinatie wat tijdfouten op en in de derde proef was het duo foutloos en werd elfde.

Debuut Tops met Sirius du Granit

Edwina Tops-Alexander reed haar nieuwste aanwinst, de tienjarige Sirius du Granit, in het 1,45m. Begin deze maand nam ze de teugels over van Thibault Pomares. In de twee parcoursen die Tops met de Orlando-zoon reed kreeg ze springfouten.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.