Deelnemers WK jonge springpaarden bekend

Willem Greve met Garant (v. Warrant). Foto: FEI/Dirk Caremans

Over anderhalve week barst in Lanaken weer de strijd los om de wereldtitels bij de jonge springpaarden. Inmiddels is de deelnemerslijst gepubliceerd. 

55 Nederlandse combinaties verschijnen er volgende week aan de start. Onder hen Willem Greve met Garant (v. Warrant) die vorig jaar de wereldtitel bij de vijfjarigen pakte. In diezelfde rubriek krijgt de combinatie tegenstand van de KWPN goedgekeurde hengst Global Express VDL (v. Orient Express VDL) die met Lennard de Boer een gooi naar de overwinning gaat doen bij de zesjarigen.

Lux-nakomeling kanshebber voor goud

Killossery Kaiden (v. Lux), die een jaar geleden met de Ier Gerard O’Neill gekroond werd tot kampioen bij de zesjarigen, is een van de kanshebbers voor de overwinning bij de zevenjarigen. Dit keer met zijn nieuwe Amerikaanse amazone Adrienne Dixonin het zadel.

Op donderdag en vrijdag worden voor alle leeftijdscategerieën de eerste twee kwalificatiewedstrijden verreden. Op zondag vinden de finales plaats.

Klik hier voor de deelnemerslijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.