Ga naar hoofdinhoud

Delestre neemt revanche op Bruynseels en Gancia de Muze

Simon Delestre met Hermes Ryan Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Vorige week was Niels Bruynseels heer en meester in de eerste Rolex Grand Slam op Indoor Brabant met de 'lastige' merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve). Simon Delestre zal wat minder euforisch terug kijken op de Rolex Grand Slam, maar zal wel warme gevoelens koesteren voor zijn zege vandaag in de Grand Prix op Saut Hermès Parijs.

Vorig weekend zat het Delestre niet mee in de Rolex Grand Prix toen hij met Chesall Zimequest (v. Casall) werd uitgesloten. In Parijs zadelde hij voor de Grote Prijs een andere troef. Namelijk de eveneens dertienjarige Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray). Na een sterk basisparcours wist het duo in de barrage de winnende tijd van 34,54 seconden. Dit leverde Delestre de thuiszege ter waarde van 132.000 euro op.

Gancia te snel af

Vorige week reden Niels Bruynseels en Gancia de Muze als laatste starters de leidende tijd van Marcus Ehning ruimschoots stuk. Ook in Parijs was het duo weer erg snel, maar niet snel genoeg. Het ijzersterke koppel finishte in 34,97 seconden. Dit was voldoende voor de tweede plaats.

Situatie onveranderd

Net als op Indoor Brabant moest Marcus Ehning met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) zijn meerdere erkennen in Bruynseels en Gancia de Muze. Op Indoor Brabant was het verschil tussen Bruynseels en Ehning 0,7 seconden. Vandaag in Parijs breidde Bruynseels zijn voorsprong uit naar 0,75 seconden. Desondanks mocht Ehning de derde prijs in ontvangst nemen.

Fout voor Smolders

Ook Harrie Smolders had een andere troef gezadeld dan in Brabant. Hij startte in de Grote Prijs de elfjarige Cas 2 (v. Indoctro). In de barrage kreeg het duo een springfout die vier strafpunten opleverden. Het duo finishte in 36,39 seconden en moesten genoegen nemen met de negende prijs ter waarde van 8.000 euro.

Lees ook:

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.