Ga naar hoofdinhoud

Denemarken met beste dressuurruiters naar Aken

Blue Hors Zack met Daniel Bachmann-Andersen Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Bondscoach Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein heeft de drie van de best scorende Deense combinaties van dit moment aangewezen voor de FEI Nations Cup op CHIO Aken. Twee andere Deense combinaties die ook op de longlist voor de Wereldruiterspelen in Tryon staan nemen deel aan de CDI4*. Alleen Rikke Svane en Anna Kasprzak reizen niet af naar het prestigieuze evenement.

Het team bestaat uit topfavoriet Cathrine Dufour met Atterupgaard’s Cassidy, Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack, Anna Zibrandtsen met Arlando en Andres Dahl met Selten HW. Dufour won onlangs het Deens kampioenschap voor het derde jaar op rij, terwijl KWPN-hengsten Blue Hors Zack en Arlando het zilver en brons wonnen.

Dahl in team

Sandro Hit-zoon Selten HW liep onder Dahl eerder scores van 76% in de Grand Prix kür, maar moest op het Deens kampioenschap genoegen nemen met 74% en de zesde plaats. Victoria E. Vallentin eindigde daar net naast het podium met Ludwig der Sonnenkönig (v. London Swing). Zij is één van de twee amazones die in de CDI4* van start gaat.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse2Rider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.