Ga naar hoofdinhoud

Derde plek voor Ester Blekkink in Gold Tour Oliva

Ester Blekkink met It's Easy Foto: Wendy Scholten
Ester Blekkink ging lang aan de leiding zojuist in de 1,45m-rubriek met barrage in Oliva, maar zakte op het laatste moment naar de derde plaats in de top drie. De Zwitserse ruiter Yannick Jorand was uiteindelijk het allersnelst foutloos en ging er met de overwinning vandoor,  Jörg Oppermann werd tweede.

Zestien combinaties mochten zich melden voor de barrage in deze Gold Tour rubriek van vandaag en drie van deze kwamen uit Nederland. Van den Brink ging als eerste van de drie van start met Jeco van het Swennenhog (v. Epleaser van t Heike), maar verliet voortijdig het parcours. Voor Kim Emmen en Audi’s Wizard (v. Lupicor) eindigde de barrage ook voortijdig toen het duo werd gediskwalificeerd.

Aan de leiding

Ook Ester Blekkink kwam in het begin van de barrage in actie. Zij zette met de Nonstop-zoon It’s Easy een foutloze ronde neer in 43,40 seconden, die lastig te verbeteren leek en nam de leiding. Het venijn zat hem echter in de staart, want op het laatste moment wisten  Oppermann en Jorand nog een snellere tijd op de klok te zetten.

Top drie

Jorand had de twaalfjarige Best Of Opus Dei Z (v. Balou du Rouet) gezadeld voor deze Gold Tour en kwam in 41,42 seconden aan de finish. Daarmee was de Zwitser net geen halve seconde sneller dan Oppermann. Oppermann kwam in actie met de zeventienjarige Che Guevara (v. Concept) en klokte 42,91 seconden met de goedgekeurde Holsteinerhengst.

Floris TN

De goedgekeurde KWPN-hengst Floris TN ging met zijn Azerbeidzjaanse ruiter Jamal Rahimov als eerste van start in de barrage. De zoon van Quality Time, die als jong paard succesvol was onder Zoi Snels, bleef keurig foutloos, maar bleek uiteindelijk de langzaamste foutloze rit te hebben gemaakt. Daarmee eindigde hij net buiten de top 5 op de zesde plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.