Tweede plek voor Marriet Hoekstra in Groningen

Jur Vrieling en Carrera VDL

Jasper Kools ging er zojuist in Groningen met Chatto met de zege vandoor in de klassieke rubriek over 1,40m. De Duitse ruiter was meer dan een halve seconde sneller in de barrage met de Chacco Blue-zoon dan Marriet Hoekstra, die tweede werd. Jur Vrieling bleef met VDL Carrera net als Hoekstra en Kools foutloos in de barrage en was daarmee de tweede Nederlander in de top drie.

Hoekstra zat in het zadel van U-Bresco Z en liet de dochter van Untouchable in 35,34 seconden finishen, waarmee ze geen bedreiging was voor Kools. Hoekstra was op haar beurt wel meer dan een seconde sneller met de Zangersheide-merrie dan Vrieling en de goedgekeurde KWPN-hengst. De Cardento-zoon galoppeerde in 36,47 seconden over de eindstreep met Vrieling.

Top vijf

Hergen Forkert was met Con Color het tweede Duitse duo in de top 5. De Cartani-zoon kwam foutloos aan de finish met Forkert en stopte de klok op 38,20 seconden. Lennard de Boer sloot met Zazoe de top 5 met een foutloze rit in 38,69 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.