Deusser en Happiness van T Paradijs winnen opnieuw

Daniel Deusser hier met Cornet d'AmourFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Daniel Deusser ging er zojuist in Hong Kong, net als vanmorgen in de openingsrubriek, met Happiness van T Paradijs met de zege vandoor. Het Duitse duo was precies 0,2 seconden sneller in de snelheidsrubriek over 1,45m dan Pius Schwizer met  Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel), die op de tweede plaats eindigde.

De tijd van de Duitse ruiter met de tienjarige Obourg-dochter van 67,01 seconden was niet de allersnelste tijd, maar wel de snelste foutloze rit. Bertram Allen liet zijn Quiet Easy (v. Quidam’s Rubin) in 65,79 seconden finishen, maar kreeg vier strafseconden opgeteld bij zijn tijd en eindigde daarmee op de derde plaats achter het Zwitserse duo. Deusser en Happiness lieten vandaag al twee keer zien in goede vorm te zijn en zullen zondag een gooi doen naar de overwinning in de finalewedstrijd om de Masters. Het duo won de omloop in Los Angeles.

Top vijf

Lorenzo de Luca en de Quick Star-dochter Unestar de Cerisy kwamen aan de finish met een totale tijd van 70,21 seconden en mochten zich als vierde opstellen voor de prijsuitreiking. Met een klein verschil van iets meer dan een tiende van een seconde was het Olivier Philippaaerts, die met H&M Challenge vd Begijnakker Z de top 5 compleet maakte. De Belgische ruiter finishte in 68,34 seconden met de ruin van Chellano Z en kreeg net als De Luca vier seconden bij zijn tijd opgeteld.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.