Devos wint met neuslengte van Van der Vleuten

De Speedclass leverde gisteravond op het concours in Leipzig een mooie strijd op. Maikel van der Vleuten deed er alles aan om met Dana Blue de tot dan toe snelste tijd van Pieter Devos te kloppen. Op de finish bleek hij zeven honderdste te kort te komen op de Belg met zijn Equipharma Dax van d’Abijdhoev. Ook Harrie Smolders was met Zinius weer snel, zij werden vijfde.

Harrie Smolders reed al vroeg met de Nabab de Reve-zoon Zinius een goede tijd. De 55,97 seconden was bijna een seconde sneller dan Simon Delestre die op Troika Denfer (v. Cassini I) 56,89 had neergezet.

Maar direct na Smolders racete Pieter Devos met de veertienjarige Equipharma Dax van d’Abijdhoeve (v.Desir du Chateau) door het parcours en haalde anderhalve seconde van Smolders’ tijd af. 54,11 werd de richttijd voor volgende combinaties.

De een na de andere ruiter sneuvelde, David Will en Velvet Brown waren sneller, maar ook Luca Maria Moneta en Henrick von Eckermann met de paarden Neptune Brecourt en Ugaulin du Bosquetiau. Door een afgeworpen balk werden ze in het klassement terug geworpen.

De Oostenrijker Max Kühner kwam met 54,53 seconden in de buurt op de KWPN-er Clooney 35 (v. Cardento), hij werd uiteindelijk vierde.

Maikel van der Vleuten lukte het bijna met de Mr.Blue-dochter Dana Blue. Hij leek op de zege af te stevenen, maar ze kwamen een neusje te kort, 54,18 seconden. Ook Yuri Mansur, die na Van der Vleuten reed, lukte het niet. Hij moest op Cula Lou V (v. Chacco-Blue) genoegen nemen met de derde plaats (54,44 seconden).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.