Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Team Hester en Team Kittel lezen Oranje de les

Dat de dressuursport toch vooral het podium is waarop Duitsland zijn structurele suprematie kan etaleren, wisten we al. Dat Amerika in eigen land optimaal zou presteren wisten we ook. De hardste les die het ooit zo machtige Team NL op de Wereldruiterspelen in Tryon leerde was dat ook Groot-Brittannië en Zweden het team van interim-bondscoach Maarten van der Heijden verre de baas waren. En dat echt goed paardrijden in Tryon het verschil maakte.

Op voorhand leek in de landenwedstrijd alleen de strijd om het brons spannend te worden. Die voorspelling kwam uit, alleen moest het Groot-Brittannië van Carl Hester niet afrekenen met Nederland, maar met het Zweden van Patrik Kittel. Precies zoals Hester zijn landgenoten/leerlingen op sleeptouw nam, zo sleurde ook Kittel aan zijn team. Meer lezen over de WEG in Tryon kan nu al online.

KWPN is nog niet zo makkelijk van Knaap en Nijhoff af

De Apeldoornse kantonrechter boog zich afgelopen maandag over de ontbindingsprocedure van de met bijzonder verlof gestuurde KWPN-directeuren Johan Knaap en Emiel Nijhof. Bij de zitting werd duidelijk dat het bestuur wel een paar steken heeft laten vallen in de dossiervorming en dat er bovendien binnen het bestuur geen consensus was over het ontslaan van Johan Knaap. Annechien Ten Have-Mellema was en is tegen.

Kim Emmen: ‘Geen dag zonder paarden’

Drie jaar geleden kreeg springamazone Kim Emmen de vraag of ze voor de Margaretha Hoeve in Dinteloord wilde komen rijden. Dat aanbod en de keuze om het aan te nemen, legde de amazone geen windeieren. Het afgelopen jaar sprong de Brabantse zich bovengemiddeld in de kijker. Met meerdere topklasseringen in Grote Prijzen op twee- en driester-niveau, mag gezegd worden dat Emmen haar mannetje staat en als het aan haar ligt is dit pas het begin.

Twee keer Greve in WK-barrage zevenjarigen

Grandorado TN zat er vaker heel dichtbij in Lanaken, maar dit jaar kon hij het – letterlijk – verzilveren. Kroon op het werk voor Willem Greve en een nieuw hoogtepunt voor de fokkers, die samen met Team Nijhof uitkijken naar de eerste jaargang Grandorado’s op de hengstenkeuring. Dick Verhoeven: “Hij heeft zeker een aantal veelbelovende nakomelingen.”

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Eén reactie op “Deze week… Team Hester en Team Kittel lezen Oranje de les

  • huub Valkenburg

    Jammer dat de redactie weinig aandacht besteed aan de zuiverheid waar Carl Hester mee werkt. Rollkür/LDR komt onder zijn begeleiding niet voor. Daar zou de redactie het over moeten hebben. Het zou mij geenszins verbazen dat de onzuiverheid van enkele ruiters mee gespeeld heeft voor de bondscoach om ermee te stoppen. Hij is immers een trainer die werkt volgens het SCALA DER AUSBILDUNG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.