Ga naar hoofdinhoud

Diederik overtuigt met kürwinst Compiègne

Update
Diederik van Silfhout met Four Seasons Foto Melanie Brevink-van Dijk
Diederik van Silfhout liet donderdag al weten in aanmerking te willen komen voor een teamplek op het EK in Gothenburg en toonde alvast aan in een internationaal veld te kunnen winnen met zijn troef Four Seasons (v. Fürst Piccolo). In de kür in Compiègne scoorde het duo gisteravond 75.325% wat goed was voor de overwinning. Daarmee kende de ruiter uit Lunteren een ijzersterk internationaal debuut met dit paard nadat hij donderdag al vijfde werd.

Diederik en Four Seasons kregen 73.250% voor hun technische gedeelte en 77.400% op hun artistieke gedeelte. Hoewel de ruiter niet bij alle juryleden op plek een stond en zelfs bij het jurylid bij M op plek 6, was het genoeg voor de tweede overwinning in Compiègne. Ditmaal bleven ze voor op de Amerikaanse Shelly Francis met Doktor (v. Diamond Hit) die 75.075% behaalde en zich revancheerde na haar vierde plek vrijdag. De derde plaats ging naar de Zweed Patrik Kittel met Well Done De La Roche CM (v. Fürstentraum) met 74.725%.

Adelinde revancheert zich

Adelinde Cornelissen en Zephyr (v. Jazz) wisten het concours ook goed af te sluiten. Na een minder optreden in de Grand Prix, waarin ze met 66.68% niet verder kwam dan een 21e plaats was er nu een 4e plaats. Met een percentage van 73.650 stond ze bij twee juryleden zelfs op plek twee en kwam overall uit op plek vier. Ze bleef de Britse Henriette Andersen met haar Jazz-nazaat Warlocks Charm nipt voor. Deze combinatie reed naar plek vijf in 73.400.

Video kür Diederik van Silfhout

Bekijk hier de uitslag van de Kür.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.