Ga naar hoofdinhoud

Dik 81% in GP Hagen voor Werth en Emilio

Update - Video
Isabell Werth wint met Emilio Saab Top 10 Dressage Foto: Roland Thunholm
Isabell Werth liet er op Horses and Dreams in Hagen geen twijfel over bestaan dat ze Emilio nog steeds in topvorm heeft. De Duitse topamazone won de Grand Prix unaniem met een score van 81,326% en liet haar landgenoten Jessica von Bredow-Werndl en Sönke Rothenberger bijna zes procent achter zich.

De score van Werth is de hoogste, die ze tot nu toe haalde met de Ehrenpreis-zoon in de internationale Grand Prix. Op het protocol stonden hele ritsen negens en 9,5-en voor onder andere de piaffe, de passage en de overgangen hiertussen. Voor een dubbel tellende piaffe kreeg Werth zelfs een tien net als voor het halthouden aan het eind van de proef. Het enige ‘mindere’ puntje in de proef van Werth en de bruine ruin was de dubbel tellende stap, waar twee keer een 5,5 voor op het protocol stond.

Tweede plek

Over de andere twee combinaties in de top drie was de jury niet helemaal unaniem, maar de scores van de twee Duitsers lagen dan ook dicht bij elkaar. Von Bredow-Werndl kwam met haar KWPN-merrie Zaire E (v. Son de Niro) uit op 75,696%. De amazone uit Zuid-Duitsland reed een keurige proef, waarin ze achten kreeg voor de galoponderdelen, maar ook voor de drafreprises en piaffe- en passage-onderdelen. De enige keer dat er een vijf op het protocol stond was voor de uitgestrekte draf aan het begin van de proef.

Cosmo

Rothenberger nam Cosmo weer voor het eerst mee sinds het EK vorig jaar augustus. Indoorconcoursen zijn niet aan de inmiddels elfjarige Van Gogh-zoon besteed. Dus het hele Wereldbekercircus laat familie Rothenberger aan zich voorbij gaan. Rothenberger kreeg in deze eerste proef van het seizoen een hele hoop negens op zijn protocol en zelfs een tien voor de passage. Alleen een draf-appuyement en het achterwaarts gaan zorgde voor wat spanning en leverde onvoldoendes op.

Kittel en Nilshagen

Patrik Kittel was de beste buitenlander in Hagen in de Grand Prix. De Zweedse ruiter kreeg 74,457% voor zijn proef met Well Done de La Roche Cmf (v. Furstentraum) en werd daarmee vierde. Landgenote Therese Nilshagen maakte met Dante Weltino OLD (v. Danone) de top 5 compleet.

Bekijk hieronder de proef van Werth en Emilio:

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.