Dinja van Liere: ‘Het maakte me niet wat de jury hier van vond’

Hermès (v. Easy Game) met Dinja van Liere Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Als 12e (en laatste direct gekwalificeerde) kwam Dinja van Liere uit de kwalificatie met de KWPN-hengst Hermès (Easy Game x Flemmingh) van Joop van Uytert. Als eerste starter kreeg ze van de jury meteen (terecht) een dik gemiddelde van 8,78 en tot de laatste vijf starters ging daar niemand overheen. “Ik was zo blij na mijn proef dat de punten me eigenlijk helemaal niet uitmaakten. Hermès liep hier de proef van zijn leven.” 

Na die 8,78 werden het veertien paarden lang balken kijken voor Van Liere: “Dat was zenuwslopend.” Toen het aan het einde een medaille bleek te zijn voor de door familie Gijsbers uit Loosbroek gefokte hengst, was Van Liere door het dolle heen. “Ik rijd dit paard al vanaf zijn derde en heb een enorm geloof in hem. Dit wordt een echt Grand Prix paard en ik hoop met mij.” Die aanleg was in de ereronde ook te zien: de passage zit er in ieder geval al op.

Joop ook blij

Ook eigenaar Joop van Uytert is enorm blij met zijn hengst, die ondanks een prachtig afstammelingenrapport, nooit echt helemaal in de belangstelling van de fokkers is gekomen. Dat gaat nu wellicht veranderen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.