Dochter van Vienna Olympic voor Jan Tops

Jan Tops heeft zijn springstal uitgebreid met een jong talent. Hij kocht de vijfjarige merrie Toulini Olympic bij de Deense stal Absolute Horses. De dochter van Toulouse komt uit een ‘oude bekende’ van Tops, Vienna Olympic, het Grand Prix-paard waar eerst zijn vrouw Edwina furore maakte en daarna successen boekte onder Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani.

Toulini Olympic zelf heeft in Denemarken wat kleine wedstrijden gelopen. Haar moeder Vienna Olympic daarentegen liep heel wat Grote Prijzen met haar ruiter uit Qatar, Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani.

Tot medio 2016 was de Holsteinse merrie van Cassini I onder Al Thani actief in de wedstrijdring. Een van de hoogtepunten was de deelname aan de wereldruiterspelen in Caen waar het paar veertiende werd.

Vienna Olympic begon haar carrière onder Edwina Tops in 2012. In 2013 was het paar succesvol tot op 1,50m-niveau. Eind 2013 nam Al Thani de teugels over.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Equnews

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.