Doron Kuipers vijfde in spannende U25-finale

Doron Kuipers met Zinius Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de tweede omloop heeft Doron Kuipers zijn elfde positie in de U25-finale op Jumping Mechelen weten te verbeteren naar een plaats binnen de top vijf. De winst ging naar de Belgische ruiter Jeroen de Winter, die de Corland-dochter Gretel S gedurfd naar de snelste tijd stuurde.

De beste twaalf combinaties van de eerste omloop mochten vanavond nogmaals in de ring verschijnen. De deelnemers namen over het algemeen veel risico waardoor her en der wat springfouten ontstonden.

In het zadel van de KWPN-gefokte Casantos-zoon Barrichello kwam Kuipers in de eerste omloop met één strafpunt door tijdsoverschrijding te ring uit en nam deze strafpunt mee naar de tweede ronde. De ruiter koos ervoor om het parcours op safe te rijden en kwam foutloos over de finish in 63,94 seconden. Dat leverde hem uiteindelijk de vijfde plaats op.

Gedurfd gereden

Jeroen de Winter reed als derde starter in de finale een gedurfd parcours met de tienjarige BWP-merrie. Hij nam veel risico en had mazzel in de dubbelsprong, waar een balk getoucheerd werd, maar nog in de lepels bleef liggen. Met 56,33 seconden op de teller zette hij een scherpe tijd neer, die niet evenaart werd door de nog volgende combinaties.

Veel kwaliteit

De Zweedse Antonia Andersson mocht als tweede opstellen met Jiva van ’t Broekend (v. Concorde). De pas zevenjarige, kwalitatief zeer goed springende merrie van Ludo Philippaerts en Marnic Bervoets, is een belofte voor de toekomst. Ze verloor wat tijd door de hoogte van haar sprongen, maar Andersson stuurde haar met veel risico door de ring. Ze passeerde de finish in 58,81 seconden.

Pech voor Karlsson

De Belgische Leonie Peeters reed een vloeiend parcours met Catho (v. Millar) en had wat geluk met de stijlsprong, waar ze wat dicht op uit kwam. Met 59,55 seconden op de teller stelde ze een podiumplaats veilig.

Josephine Karlsson en haar technisch goed springende Nolita de Loubet (v. Maloubet de Pleville) begonnen het parcours met veel lef, maar de merrie sprong gemakkelijk en liet op de oxer de balken liggen ondanks deze kort getoucheerd werden. Na de laatste hindernis ontstond er een miscommunicatie tussen paard en amazone, waardoor een val niet te voorkomen was. De amazone verliet te voet de hindernis en zag haar rit beloond worden met de vierde plaats.

Winnende rit


Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.