Ga naar hoofdinhoud

Dorothee Schneider: ‘Showtime verstopte zich het liefst achter me’

Dorothee Schneider en Showtime Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dorothee Schneider, tweevoudig winnares van de Meggle Champion of Honour, brengt in een interview met Reiter Revue ter sprake wat voor veranderingen haar Olympische troef Showtime FRH (Sandro Hit x Rotspon) in de laatste jaren heeft doorgemaakt. "Showtime heeft mij heel erg verrast", vertelt de Duitse.

“Ik wist eigenlijk vanaf het begin al dat hij buitengewoon veel talent en uitzonderlijke kwaliteiten had, maar hij was altijd heel terughoudend”, verklaart Schneider. “Vroeger kroop hij helemaal in elkaar als ik hem de ring in reed, hij gaf me echt het gevoel alsof hij zich achter me wilde verstoppen. Tegenwoordig straalt hij juist als een prins.”

Gevarieerde training

Over de training en het ontwikkelen van haar paarden vertelt Schneider dat de paarden een gevarieerde training krijgen. “We gaan regelmatig naar buiten, maken een leuk programma voor ze en laten hier en daar opzettelijk wel eens een deken liggen om ze te leren omgaan met externe invloeden.”

Combinatie van twee factoren

“Bij Showtime was het – net als bij veel van mijn paarden – een combinatie van twee dingen. Door de jaren heeft het hij vertrouwen naar mij toe opgebouwd en aan de andere kant heeft hij zelfvertrouwen gekregen door de training en veel belonen. Hij weet wat hij goed kan en met die zekerheid gaat hij nu de ring in”, aldus Schneider.

Bron: Reiter Revue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.